Dzisiaj jest: Niedziela, 24.09.2017 Imieniny: Gerarda i Teodora



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5777

Kanapka ze śledziem


09.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 5 - 6 osób


Składniki

  • 6 sztuk kromek chleba żytniego
  • 2 łyżki  masła
  • 3 sztuki jajka
  • 2 sztuki filety śledziowe
  • 1-2 łyżki  majonezu
  • 1 łyżeczka  soku z cytryny
  • 1 sztuka szalotka
  • 1 łyżka  posiekanego szczypiorku
  • 3 sztuki korniszony
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić na plasterki.
  2. Filety śledziowe umyć, osuszyć i pokroić na 18 pasków.
  3. Szalotkę obrać i posiekać w drobną kostkę. Wymieszać z majonezem, sokiem z cytryny i szczypiorkiem. Przyprawić masę do smaku solą i pieprzem. Schłodzić w lodówce.
  4. Chleb posmarować masłem i na każdej kromce ułożyć plasterki jajek, a na nich filety śledziowe.
  5. Kremem majonezowym i korniszonami udekorować kanapki.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE