Dzisiaj jest: Czwartek, 24.05.2018 Imieniny: Joanny i Zuzanny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5797

Knysze z cebulą


04.12.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

    Ciasto
  • 2 szklanki  mąki pszennej
  • 30 g  drożdży
  • 2 sztuki jajka
  • 3 łyżki  masła
  • 4 łyżki  mleka
  • 2 łyżeczki  cukru
    Farsz
  • 3 sztuki cebule
  • 3 łyżki  oliwy
    Dodatkowo
  • sól
  • pieprz
  • 1 sztuka żółtko
  • tłuszcz do blachy

Sposób przyrządzania:

  1. Ciasto: Drożdże rozetrzyj z cukrem. Dodaj ciepłe mleko i 2 łyżki mąki. Rozczyn odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Następnie połącz go z resztą mąki. Dodaj jajka, roztopione masło i sól. Zagnieć na gładkie ciasto. Przykryj ściereczką i odstaw na 30 minut, by wyrosło.
  2. Farsz: Cebule obierz, pokrój w kostkę i zrumień na suchej patelni, ciągle mieszając. Następnie dodaj oliwę i smaż jeszcze chwilę. Przypraw solą i pieprzem.
  3. Knysze z cebulą: Ciasto rozwałkuj na grubość palca. Szklanką wycinaj kółka. Każde koło natnij promieniście w trzech miejscach. Na środek każdego placka nałóż farsz i nad nim zlep nacięte kawałki ciasta.
  4. Tak przygotowane knysze ułóż na wysmarowanej tłuszczem blasze, posmaruj je roztrzepanym żółtkiem. Piecz 30 minut w temperaturze 170 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE