Dzisiaj jest: Czwartek, 17.10.2019 Imieniny: Wiktora i Małgorzaty



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5849

Kostki domino


13.12.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 8 - 10 osób


Składniki

  • 25 dag  pumpernikla
  • 20 dag  tłustego twarogu
  • 3 łyżki  śmietany
  • 2 sztuki jajka ugotowane na twardo
  • 1/2 łyżeczki  koncentratu pomidorowego
  • 1/4 łyżeczki  słodkiej papryki mielonej
  • kilka kropli soku z cytryny
  • 1 łyżka  posiekanych tymianku, bazylii i mięty
  • 4 sztuki pomidorki koktajlowe
  • 1 łyżeczka  ostrej musztardy
  • 1 szczypta  szafranu
  • 1 szczypta  cukru
  • 1/2 łyżeczki  soli
  • 1/2 łyżeczki  białego pieprzu

Sposób przyrządzania:

  1. Szafran zalej łyżeczką wrzątku, zostaw na kilka minut.
  2. Jajka obierz i oddziel żółtka od białek.
  3. Twaróg utrzyj ze śmietaną i solą na gładką masę, podziel na 4 porcje. Pierwszą wymieszaj z białym pieprzem i musztardą, drugą - z szafranem i przetartymi przez sitko żółtkami, trzecią - z koncentratem pomidorowym i papryką. Ostatnią część wymieszaj z sokiem z cytryny, cukrem i posiekanymi ziołami. Wszystkie przygotowane pasty twarogowe schłodź w lodówce.
  4. Każdą kromkę pumpernikla posmaruj na przemian wszystkimi rodzajami past serowych. Następnie pokrój kromki na niewielkie prostokąty. Kanapeczki udekoruj listkami ziół, pomidorkami koktajlowymi i pokrojonymi w paski białkami z jajek.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Który z zagranicznych tzw. superfoods uważasz za najlepszy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Insulinooporność. Dieta dla zdrowia Insulinooporność. Dieta dla zdrowia

Dorota Drozd

Wydawnictwo: RM


Insulinooporność to według definicji stan obniżonej wrażliwości tkanek na działanie insuliny. Choroba jest podstępna, ponieważ jej objawy przez długi czas pozostają utajone. Następstwem teg

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE