Dzisiaj jest: Środa, 20.03.2019 Imieniny: Eufemii i Klaudii



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5838

Kotlety z selera


26.09.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • duży seler
  • 2 sztuki jaja
  • tarta bułka lub mąka
  • masło
  • olej
  • sól
  • pieprz
  • tymianek
  • bazylia
  • lubczyk

Sposób przyrządzania:

  1. Seler umyć, obrać, opłukać. Pokroić w plastry ok. 1 cm. Wrzucić do wrzącej, osolonej wody i gotować 5-7 min. Odcedzone i lekko schłodzone plastry posypać solą i przyprawami po obu stronach.
  2. Obtoczyć w rozmąconych jajach i bułce, układać na patelni na rozgrzanym oleju.
  3. Smażyć z obu stron ok. 15 min. Pod koniec smażenia położyć na każdym kotlecie kawałek masła. Posypać zieleniną.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

m.wochniak

Posty : 0

Przepisy: 108


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaka jest Twoja ulubiona sałatka?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nie daj się alergii Nie daj się alergii

Katarzyna Turek

Wydawnictwo: M


Czym, tak naprawdę różni się alergia od nietolerancji pokarmowej? Co to jest dieta eliminacyjna? Co robić, aby zmniejszyć ryzyko wystąpienia alergii u dziecka? Dlaczego gluten, laktoza i ml

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE