Dzisiaj jest: Niedziela, 24.09.2017 Imieniny: Gerarda i Teodora



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5777

Kotlety z selera


26.09.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • duży seler
  • 2 sztuki jaja
  • tarta bułka lub mąka
  • masło
  • olej
  • sól
  • pieprz
  • tymianek
  • bazylia
  • lubczyk

Sposób przyrządzania:

  1. Seler umyć, obrać, opłukać. Pokroić w plastry ok. 1 cm. Wrzucić do wrzącej, osolonej wody i gotować 5-7 min. Odcedzone i lekko schłodzone plastry posypać solą i przyprawami po obu stronach.
  2. Obtoczyć w rozmąconych jajach i bułce, układać na patelni na rozgrzanym oleju.
  3. Smażyć z obu stron ok. 15 min. Pod koniec smażenia położyć na każdym kotlecie kawałek masła. Posypać zieleniną.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

m.wochniak

Posty : 0

Przepisy: 108


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE