Dzisiaj jest: Piątek, 22.06.2018 Imieniny: Pauliny i Flawiusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5801

Kotlety z selera


26.09.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • duży seler
  • 2 sztuki jaja
  • tarta bułka lub mąka
  • masło
  • olej
  • sól
  • pieprz
  • tymianek
  • bazylia
  • lubczyk

Sposób przyrządzania:

  1. Seler umyć, obrać, opłukać. Pokroić w plastry ok. 1 cm. Wrzucić do wrzącej, osolonej wody i gotować 5-7 min. Odcedzone i lekko schłodzone plastry posypać solą i przyprawami po obu stronach.
  2. Obtoczyć w rozmąconych jajach i bułce, układać na patelni na rozgrzanym oleju.
  3. Smażyć z obu stron ok. 15 min. Pod koniec smażenia położyć na każdym kotlecie kawałek masła. Posypać zieleniną.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

m.wochniak

Posty : 0

Przepisy: 108


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE