Dzisiaj jest: Środa, 20.11.2019 Imieniny: Feliksa i Anatola



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Krążki cebulowe


22.04.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

amerykańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 6 sztuk średnich cebul
  • 350 ml  jasnego piwa
  • 350 g  mąki pszennej
  • 1/2 łyżeczki  soli
  • 1/4 łyżeczki  mielonego czarnego pieprzu
  • 1/4 łyżeczki  proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki  chili w proszku (opcjonalnie)
  • 2 szklanki  oleju roślinnego (do smażenia)

Sposób przyrządzania:

  1. Cebule pokroić na plastry grubości ok. 0,5 cm.
  2. Wymieszać piwo, mąkę i przyprawy w dużej misce.
  3. Rozgrzać olej na patelni lub we frytkownicy do temperatury 190°C.
  4. Delikatnie oddzielić plastry cebuli i wymieszać z mieszaniną piwa, mąki i przypraw (panierem).
  5. Ostrożnie umieścić panierowane krążki cebulowe w gorącym oleju. Smażyć przez około minutę, aż nabiorą złotego koloru, w trakcie smażenia tylko raz obrócić stronami. Po wyjęciu z oleju - odsączyć na papierowym ręczniku. Podawać gorące.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

queensaba

Posty : 26

Przepisy: 33


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE