Dzisiaj jest: Środa, 14.11.2018 Imieniny: Serafina i Rogera



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5822

Kulki serowe z ziołami


31.07.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

śródziemnomorska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • olej do głębokiego smażenia
  • 2 sztuki białka
  • 120 g  sera żółtego
  • 75 sztuk pokruszonego świeżego chleba
  • sól
  • pieprz
  • papryka w proszku
  • 5 sztuk gałązek ziół

Sposób przyrządzania:

  1. Olej rozgrzać do temperatury 180oC, w tym czasie ubić pianę z białka, piana nie powinna być za sztywna.
  2. Zioła umyć i otrząsnąć z wody, następnie drobno posiekać. Ser zetrzeć na tarce z małymi otworami. Ser, pokruszony chleb oraz posiekane zioła dodać do ubitego białka i ostrożnie wymieszać. Masę doprawić do smaku solą, pieprzem i papryką w proszku.
  3. Dwiema łyżeczkami formować z masy kulki wielkości orzecha włoskiego i natychmiast wkładać do gorącej oliwy. Smażyć 3 minuty ze wszystkich stron, aż nabiorą złotobrązowego koloru. Wyjąć z tłuszczu, osączyć na papierowym ręczniku, przełożyć na talerze i podawać.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

znawca17

Posty : 0

Przepisy: 52


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki tłuszcz używasz do smażenia?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dobry tłuszcz Dobry tłuszcz

Joseph Mercola

Wydawnictwo: Vivante


W swojej rewolucyjnej książce dr Joseph Mercola przedstawia skuteczną terapię opartą na diecie, która poprawia sprawność mózgu, podnosi odporność, zwiększa poziom energii, a nawet leczy rak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE