Dzisiaj jest: Niedziela, 19.11.2017 Imieniny: Elżbiety i Seweryna



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5782

Kutia


17.12.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

rosyjska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 6 - 8 osób


Składniki

  • 1 szklanka  łuskanej pszenicy
  • 1 szklanka  maku
  • 1 szklanka  miodu
  • 1 szklanka  mleka
  • 100 g  posiekanych orzechów włoskich
  • 100 g  orzechów laskowych
  • 100 g  migdałów
  • 100 g  fig
  • 100 g  daktyli
  • 100 g  rodzynek
  • kilka kropli olejku rumowego

Sposób przyrządzania:

  1. Pszenicę namocz na noc. Następnego dnia odsącz, zalej świeżą wodą i gotuj przez 4 godziny do miękkości.
  2. Mak zalej mlekiem i gotuj przez 2 godziny. Następnie ostudź i dwukrotnie zmiel.
  3. Miód rozgrzej w garnku. Dodaj do niego pszenicę i mak. Bakalie posiekaj, przepłucz i również dodaj do miodu. Następnie wlej kilka kropel olejku, wymieszaj i odstaw na kilka godzin.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olejki aromatyczne w domowej apteczce Olejki aromatyczne w domowej apteczce

Susanna Farber, Axel Meyer

Wydawnictwo: Purana


Naturalne, czyste zapachy dla zdrowia i dobrego samopoczucia. Olejki eteryczne wyrażają ducha rośliny w postaci jej charakterystycznego zapachu. Mogą nas orzeźwiać, jak cytrusy, upajać, jak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE