Dzisiaj jest: Sobota, 23.06.2018 Imieniny: Wandy i Zenona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5801

Kutia


17.12.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

rosyjska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 6 - 8 osób


Składniki

  • 1 szklanka  łuskanej pszenicy
  • 1 szklanka  maku
  • 1 szklanka  miodu
  • 1 szklanka  mleka
  • 100 g  posiekanych orzechów włoskich
  • 100 g  orzechów laskowych
  • 100 g  migdałów
  • 100 g  fig
  • 100 g  daktyli
  • 100 g  rodzynek
  • kilka kropli olejku rumowego

Sposób przyrządzania:

  1. Pszenicę namocz na noc. Następnego dnia odsącz, zalej świeżą wodą i gotuj przez 4 godziny do miękkości.
  2. Mak zalej mlekiem i gotuj przez 2 godziny. Następnie ostudź i dwukrotnie zmiel.
  3. Miód rozgrzej w garnku. Dodaj do niego pszenicę i mak. Bakalie posiekaj, przepłucz i również dodaj do miodu. Następnie wlej kilka kropel olejku, wymieszaj i odstaw na kilka godzin.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE