Dzisiaj jest: Wtorek, 19.11.2019 Imieniny: Elżbiety i Seweryna



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Kutia


17.12.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

rosyjska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 6 - 8 osób


Składniki

  • 1 szklanka  łuskanej pszenicy
  • 1 szklanka  maku
  • 1 szklanka  miodu
  • 1 szklanka  mleka
  • 100 g  posiekanych orzechów włoskich
  • 100 g  orzechów laskowych
  • 100 g  migdałów
  • 100 g  fig
  • 100 g  daktyli
  • 100 g  rodzynek
  • kilka kropli olejku rumowego

Sposób przyrządzania:

  1. Pszenicę namocz na noc. Następnego dnia odsącz, zalej świeżą wodą i gotuj przez 4 godziny do miękkości.
  2. Mak zalej mlekiem i gotuj przez 2 godziny. Następnie ostudź i dwukrotnie zmiel.
  3. Miód rozgrzej w garnku. Dodaj do niego pszenicę i mak. Bakalie posiekaj, przepłucz i również dodaj do miodu. Następnie wlej kilka kropel olejku, wymieszaj i odstaw na kilka godzin.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE