Dzisiaj jest: Wtorek, 20.02.2018 Imieniny: Leona i Ludomiła



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5789

Łosoś w sosie cytrynowo-koperkowym


04.07.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 25 dag  wędzonego lub marynowanego łososia w plastrach
  • 1 łyżka  ostrej musztardy (np. rosyjskiej)
  • 3 sztuki żółtka
  • sok z 2 cytryn
  • 2 łyżki  oleju
  • 1 sztuka mała cebula
  • 1 pęczek  koperku
  • sól i biały pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Żółtka wymieszać z musztardą, sokiem cytrynowym i pieprzem. Powoli dolewać olej i ubijać sos mikserem. Ewentualnie doprawić solą.
  2. Koperk dość grubo posiekać.
  3. Łososia rozłożyć na 4 talerzyki, polać sosem i posypać koperkiem.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

arus151

Posty : 0

Przepisy: 50


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olejki aromatyczne w domowej apteczce Olejki aromatyczne w domowej apteczce

Susanna Farber, Axel Meyer

Wydawnictwo: Purana


Naturalne, czyste zapachy dla zdrowia i dobrego samopoczucia. Olejki eteryczne wyrażają ducha rośliny w postaci jej charakterystycznego zapachu. Mogą nas orzeźwiać, jak cytrusy, upajać, jak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE