Dzisiaj jest: Wtorek, 18.06.2019 Imieniny: Marka i Elżbiety



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5845

Łosoś w sosie cytrynowo-koperkowym


04.07.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 25 dag  wędzonego lub marynowanego łososia w plastrach
  • 1 łyżka  ostrej musztardy (np. rosyjskiej)
  • 3 sztuki żółtka
  • sok z 2 cytryn
  • 2 łyżki  oleju
  • 1 sztuka mała cebula
  • 1 pęczek  koperku
  • sól i biały pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Żółtka wymieszać z musztardą, sokiem cytrynowym i pieprzem. Powoli dolewać olej i ubijać sos mikserem. Ewentualnie doprawić solą.
  2. Koperk dość grubo posiekać.
  3. Łososia rozłożyć na 4 talerzyki, polać sosem i posypać koperkiem.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

arus151

Posty : 0

Przepisy: 50


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaka jest Twoja ulubiona sałatka?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Co jeść, by pozbyć się objawów Hashimoto Co jeść, by pozbyć się objawów Hashimoto

Izabella Wentz

Wydawnictwo: Otwarte


Przepisy i plany żywieniowe, które pozwolą ci odzyskać kontrolę nad zdrowiem tarczycy. Autoimmunologiczna choroba tarczycy może być efektem infekcji, niedoboru składników odżywczych i jedze

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE