Dzisiaj jest: Sobota, 07.12.2019 Imieniny: Marcina i Ambrożego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Łososiowa przekąska


19.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 9 - 10 osób


Składniki

    Ciasto
  • 125 g  mąki
  • 60 g  margaryny
  • 1 sztuka żółtko
  • 1/2 łyżki  śmietany 18%
  • 1/4 sztuki płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia
  • sól
    Farsz
  • 200 g  zmielonego mocno twarogu
  • 1 łyżka  śmietany 18%
  • sól
  • pieprz
  • 100 g  wędzonego łososia w plastrach
  • koperek

Sposób przyrządzania:

  1. Do miski wsyp mąkę, proszek do pieczenia, szczyptę soli, margarynę, żółtko i śmietanę. Wyrób i rozwałkuj ciasto.
  2. Wycinaj małe kawałki ciasta i wylepiaj nimi foremki na babeczki. Piecz w 170 st. C, aż uzyskają złoty kolor. Wyjmij z piekarnika i ostudź.
  3. Twaróg, śmietanę, sól i pieprz wymieszaj na gładką masę.Wypełnij nią upieczone babeczki.
  4. Łososia pokrój w małe paseczki, zwiń je w ruloniki i udekoruj nimi babeczki. Przed podaniem posyp koperkiem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE