Dzisiaj jest: Wtorek, 23.04.2024 Imieniny: Jerzego i Wojciecha



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Minitarty z kurczakiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

francuska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka duży filet z piersi kurczaka
  • 1 opakowanie  ciasta francuskiego
  • 1 sztuka pomidor malinowy
  • kilka plastrów sera morskiego
  • oregano
  • bazylia
  • przyprawa do kurczaka
  • olej
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Rozwiń ciasto francuskie, podziel je na 4 równe kwadraty. Brzegi każdego kwadratu lekko podwiń.
  2. Na każdym kawałku ciasta ułóż plaster sera (tak by przykrył cały kwadrat, bez podwiniętych boków). Na wierzch połóż kilka plastrów pomidora obranego ze skórki.
  3. Kurczaka umyj, osusz, pokrój w kostkę. Dopraw przyprawą do kurczaka i usmaż na rozgrzanym oleju. Odstaw do ostygnięcia.
  4. Przestygniętego kurczaka ułóż na cieście francuskim. Następnie dodaj kawałki sera. Posyp wszystko bazylią, oregano i pieprzem.
  5. Piecz 45 minut w temperaturze 180 st. C, aż ciasto intensywnie się zrumieni.
  6. Przed podaniem lekko posól minitarty.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE