Dzisiaj jest: Poniedziałek, 18.02.2019 Imieniny: Symeona i Konstancji



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5836

Muffiny z serem


07.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

amerykańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 7 - 8 osób


Składniki

  • 175 sztuk mąki
  • 2 sztuki płaskie łyżki cukru pudru
  • 2 sztuki płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka  papryki słodkiej mielonej
  • 2 sztuki jajka
  • 125 sztuk mleka
  • 50 sztuk masła
  • 1 łyżeczka  suszonego tymianku
  • 50 sztuk sera gouda
  • 8 sztuk papilotek na muffinki

Sposób przyrządzania:

  1. Do miski wsypujemy mąkę, cukier puder, proszek do pieczenia i słodką paprykę. Mieszamy.
  2. W rondelku rozpuszczamy 50g masła. Studzimy.
  3. Do drugiej miski wbijamy jajka, dodajemy mleko i rozpuszczone masło. Wsypujemy łyżeczkę suszonego tymianku. Mieszamy.
  4. Przelewamy mokre składniki do suchych i delikatnie mieszamy łyżką do uzyskania jednolitej, w miarę gęstej masy.
  5. Ser tarkujemy na tarce.
  6. Na blasze do pieczenia rozkładamy papilotki i wkładamy do każdej po łyżce uzyskanej masy muffinowej. Następnie wsypujemy płaską łyżeczkę starkowanego sera i przykrywamy go łyżką masy (masa powinna sięgać do 2/3 wysokości papilotki). Wierzch możemy posypać pozostałym serem.
  7. Tak przygotowane muffinki wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 st. C i pieczemy 25 minut.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione kiszone warzywa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nie daj się alergii Nie daj się alergii

Katarzyna Turek

Wydawnictwo: M


Czym, tak naprawdę różni się alergia od nietolerancji pokarmowej? Co to jest dieta eliminacyjna? Co robić, aby zmniejszyć ryzyko wystąpienia alergii u dziecka? Dlaczego gluten, laktoza i ml

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE