Dzisiaj jest: Piątek, 22.03.2019 Imieniny: Bogusława i Katarzyny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5838

Nadziewana papryka


14.06.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

śródziemnomorska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki średniej wielkości papryki żółte, przekrojone na pół wzdłuż i wydrążone
  • 2 łyżki  kaparów konserwowych, opłukanych i posiekanych
  • 2 sztuki drobno posiekane ząbki czosnku
  • 1/4 szklanki  bułki tartej
  • 2 łyżki  drobno posiekanej natki pietruszki
  • 2 łyżki  rodzynek moczonych przez godzinę w ciepłej wodzie, a następnie osuszonych
  • 2 łyżki  orzeszków pinii
  • 1/2 szklanki  oliwy z oliwek
  • sól
  • świeżo zmielony czarny pieprz
  • natka pietruszki do dekoracji

Sposób przyrządzania:

  1. Nagrzej piekarnik do temperatury 200 stopni. Ułóż papryki na blasze do pieczenia skórką do dołu, piecz przez 5 minut.
  2. W średniej misce wymieszaj kapary, czosnek, bułkę tartą, pietruszkę, rodzynki, orzeszki pinii, oliwę, sól i pieprz. Przełóż powstałą masę do środka podgotowanych papryk.
  3. Piecz przez kolejne 10-15 minut lub do momentu gdy nadzienie się zabrązowi. Podawać na ciepło. Udekorować natką pietruszki.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Tabularaza

Posty : 11

Przepisy: 35


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaka jest Twoja ulubiona sałatka?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nie daj się alergii Nie daj się alergii

Katarzyna Turek

Wydawnictwo: M


Czym, tak naprawdę różni się alergia od nietolerancji pokarmowej? Co to jest dieta eliminacyjna? Co robić, aby zmniejszyć ryzyko wystąpienia alergii u dziecka? Dlaczego gluten, laktoza i ml

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE