Dzisiaj jest: Piątek, 20.07.2018 Imieniny: Czesława i Hieronima



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Nadziewana papryka


14.06.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

śródziemnomorska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki średniej wielkości papryki żółte, przekrojone na pół wzdłuż i wydrążone
  • 2 łyżki  kaparów konserwowych, opłukanych i posiekanych
  • 2 sztuki drobno posiekane ząbki czosnku
  • 1/4 szklanki  bułki tartej
  • 2 łyżki  drobno posiekanej natki pietruszki
  • 2 łyżki  rodzynek moczonych przez godzinę w ciepłej wodzie, a następnie osuszonych
  • 2 łyżki  orzeszków pinii
  • 1/2 szklanki  oliwy z oliwek
  • sól
  • świeżo zmielony czarny pieprz
  • natka pietruszki do dekoracji

Sposób przyrządzania:

  1. Nagrzej piekarnik do temperatury 200 stopni. Ułóż papryki na blasze do pieczenia skórką do dołu, piecz przez 5 minut.
  2. W średniej misce wymieszaj kapary, czosnek, bułkę tartą, pietruszkę, rodzynki, orzeszki pinii, oliwę, sól i pieprz. Przełóż powstałą masę do środka podgotowanych papryk.
  3. Piecz przez kolejne 10-15 minut lub do momentu gdy nadzienie się zabrązowi. Podawać na ciepło. Udekorować natką pietruszki.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Tabularaza

Posty : 11

Przepisy: 35


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE