Dzisiaj jest: Czwartek, 28.03.2024 Imieniny: Anieli i Sykstusa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Nadziewana papryka


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

śródziemnomorska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki średniej wielkości papryki żółte, przekrojone na pół wzdłuż i wydrążone
  • 2 łyżki  kaparów konserwowych, opłukanych i posiekanych
  • 2 sztuki drobno posiekane ząbki czosnku
  • 1/4 szklanki  bułki tartej
  • 2 łyżki  drobno posiekanej natki pietruszki
  • 2 łyżki  rodzynek moczonych przez godzinę w ciepłej wodzie, a następnie osuszonych
  • 2 łyżki  orzeszków pinii
  • 1/2 szklanki  oliwy z oliwek
  • sól
  • świeżo zmielony czarny pieprz
  • natka pietruszki do dekoracji

Sposób przyrządzania:

  1. Nagrzej piekarnik do temperatury 200 stopni. Ułóż papryki na blasze do pieczenia skórką do dołu, piecz przez 5 minut.
  2. W średniej misce wymieszaj kapary, czosnek, bułkę tartą, pietruszkę, rodzynki, orzeszki pinii, oliwę, sól i pieprz. Przełóż powstałą masę do środka podgotowanych papryk.
  3. Piecz przez kolejne 10-15 minut lub do momentu gdy nadzienie się zabrązowi. Podawać na ciepło. Udekorować natką pietruszki.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Posty : 11

Przepisy: 35


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE