Dzisiaj jest: Czwartek, 14.12.2017 Imieniny: Alfreda i Izydora



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5785

Nadziewane mięsne miseczki


03.12.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 1 sztuka czerwona cebula
  • 200 g  mortadeli
  • pieprz
  • 200 g  pieczarek
  • 2 łyżki  startego żółtego sera
  • sól
  • olej

Sposób przyrządzania:

  1. Mortadelę pokrój w plastry i podsmaż na rozgrzanym oleju (z jednej strony smaż dłużej, aby zwinęła się w miseczki). Następnie odsącz wędlinę na papierowym ręczniku.
  2. Cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę i podsmaż na rozgrzanym oleju. Następnie dodaj pokrojone w plastry pieczarki. Podsmaż wszystko razem, od czasu do czasu mieszając. Pod koniec smażenia dopraw do smaku solą i pieprzem.
  3. Plastry mortadeli ułóż w naczyniu żaroodpornym, a następnie wypełnij je farszem pieczarkowym. Wierzch posyp startym serem. Piecz w temperaturze 180 st. C do momentu, aż ser sie roztopi.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olejki aromatyczne w domowej apteczce Olejki aromatyczne w domowej apteczce

Susanna Farber, Axel Meyer

Wydawnictwo: Purana


Naturalne, czyste zapachy dla zdrowia i dobrego samopoczucia. Olejki eteryczne wyrażają ducha rośliny w postaci jej charakterystycznego zapachu. Mogą nas orzeźwiać, jak cytrusy, upajać, jak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE