Dzisiaj jest: Piątek, 15.11.2019 Imieniny: Alberta i Leopolda



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5849

Nadziewane mięsne miseczki


03.12.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 1 sztuka czerwona cebula
  • 200 g  mortadeli
  • pieprz
  • 200 g  pieczarek
  • 2 łyżki  startego żółtego sera
  • sól
  • olej

Sposób przyrządzania:

  1. Mortadelę pokrój w plastry i podsmaż na rozgrzanym oleju (z jednej strony smaż dłużej, aby zwinęła się w miseczki). Następnie odsącz wędlinę na papierowym ręczniku.
  2. Cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę i podsmaż na rozgrzanym oleju. Następnie dodaj pokrojone w plastry pieczarki. Podsmaż wszystko razem, od czasu do czasu mieszając. Pod koniec smażenia dopraw do smaku solą i pieprzem.
  3. Plastry mortadeli ułóż w naczyniu żaroodpornym, a następnie wypełnij je farszem pieczarkowym. Wierzch posyp startym serem. Piecz w temperaturze 180 st. C do momentu, aż ser sie roztopi.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE