Dzisiaj jest: Sobota, 23.09.2017 Imieniny: Tekli i Bogusława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5777

Ogórki faszerowane


12.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka ogórek wężowy (długi)
  • 200 g  tłustego twarożku
  • 10 dag  sera pleśniowego rokpol
  • sól
  • pieprz biały
  • 6 sztuk pomidorków koktajlowych
  • natka pietruszki

Sposób przyrządzania:

  1. Ogórek umyć, osuszyć i przekroić wzdłuż. Łyżeczką wydrążyć środek z pestkami. Każdą z połówek ogórka pokroić na 4 kawałki o długości 2-3cm.
  2. Ser pleśniowy zetrzeć na tarce o grubych oczkach, wymieszać z twarożkiem. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
  3. Ogórki napełnić farszem serowym. Rozłożyć na półmisku.
  4. Pomidorki koktajlowe umyć, przekroić na połówki i ułożyć między ogórkami.
  5. Podawać udekorowane natką pietruszki.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE