Dzisiaj jest: Piątek, 22.06.2018 Imieniny: Pauliny i Flawiusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5801

Ogórki faszerowane


12.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka ogórek wężowy (długi)
  • 200 g  tłustego twarożku
  • 10 dag  sera pleśniowego rokpol
  • sól
  • pieprz biały
  • 6 sztuk pomidorków koktajlowych
  • natka pietruszki

Sposób przyrządzania:

  1. Ogórek umyć, osuszyć i przekroić wzdłuż. Łyżeczką wydrążyć środek z pestkami. Każdą z połówek ogórka pokroić na 4 kawałki o długości 2-3cm.
  2. Ser pleśniowy zetrzeć na tarce o grubych oczkach, wymieszać z twarożkiem. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
  3. Ogórki napełnić farszem serowym. Rozłożyć na półmisku.
  4. Pomidorki koktajlowe umyć, przekroić na połówki i ułożyć między ogórkami.
  5. Podawać udekorowane natką pietruszki.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE