Dzisiaj jest: Wtorek, 17.07.2018 Imieniny: Bogdana i Aleksego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Oliwki marynowane


11.07.2012
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

francuska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 20 dag  oliwek zielonych
  • 20 dag  oliwek fioletowych
  • 10 dag  oliwek czarnych
  • 6 sztuk listków laurowych
  • 6 ząbków  czosnku
  • 2 sztuki papryczki chili
  • 1 sztuka cytryna
  • 1 łyżka  marynowanych cebulek
  • 150 ml  oliwy z oliwek

Sposób przyrządzania:

    Czosnek obieramy i rozgniatamy. Papryczki oczyszczamy z pestek i siekamy, po czym przesmażamy na łyżce oliwy razem z liśćmi laurowymi. Mieszamy oliwki z czosnkiem, przesmażonymi papryczkami i cebulkami. Wyciskamy sok z 1 cytryny, mieszamy z pozostałą oliwą i tak powstałym sosem zalewamy oliwki na 2-3 dni. Podajemy jako zakąskę do wina.



    Oceń przepis:

    Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

    SONDA


    Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


    Archiwum sond »

    NOWOŚCI PRODUKTOWE

    Bio żurawina Bio żurawina

    Producent: Bakalland


    Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

    WIĘCEJ



    NOWOŚCI PRODUKTOWE

    NOWOŚCI WYDAWNICZE

    Dieta raw food Dieta raw food

    Karolina i Maciej Szaciłło

    Wydawnictwo: Zwierciadło


    Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

    WIĘCEJ



    NOWOŚCI WYDAWNICZE