Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Oliwki marynowane


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

francuska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 20 dag  oliwek zielonych
  • 20 dag  oliwek fioletowych
  • 10 dag  oliwek czarnych
  • 6 sztuk listków laurowych
  • 6 ząbków  czosnku
  • 2 sztuki papryczki chili
  • 1 sztuka cytryna
  • 1 łyżka  marynowanych cebulek
  • 150 ml  oliwy z oliwek

Sposób przyrządzania:

    Czosnek obieramy i rozgniatamy. Papryczki oczyszczamy z pestek i siekamy, po czym przesmażamy na łyżce oliwy razem z liśćmi laurowymi. Mieszamy oliwki z czosnkiem, przesmażonymi papryczkami i cebulkami. Wyciskamy sok z 1 cytryny, mieszamy z pozostałą oliwą i tak powstałym sosem zalewamy oliwki na 2-3 dni. Podajemy jako zakąskę do wina.



    Oceń przepis:

    Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

    SONDA


    Jaki jest Twój ulubiony napój?


    Archiwum sond »

    NOWOŚCI PRODUKTOWE

    Czereśnie suszone Czereśnie suszone

    Producent: Helio


    W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

    WIĘCEJ



    NOWOŚCI PRODUKTOWE

    NOWOŚCI WYDAWNICZE

    Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

    Julie M. Simon

    Wydawnictwo: Vital


    Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

    WIĘCEJ



    NOWOŚCI WYDAWNICZE