Dzisiaj jest: Środa, 01.04.2020 Imieniny: Zbigniewa i Grażyny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5851

Omlet z miodem i owocami


08.11.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 5 sztuk jajek
  • 4 łyżki  mąki
  • 1 łyżka  masła
  • sól
    Sos
  • 1 sztuka banan
  • kiść różowych winogron
  • 3 łyżki  miodu
  • sok z jednej cytryny

Sposób przyrządzania:

  1. Białka oddziel od żółtek. Dodaj do białek szczyptę soli i ubij na sztywną pianę. Następnie zwolnij obroty miksera i stopniowo dodawaj żółtka i mąkę. Miksuj na gładką masę.
  2. Na patelni rozgrzej masło i wlej masę jajeczną. Smaż omlet z obu stron na złoty kolor.
  3. W garnku podgrzej miód z sokiem z cytryny. Następnie dodaj pokrojone owoce.
  4. Omlet podawaj polany sosem owocowym.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Zamień leczenie na jedzenie Zamień leczenie na jedzenie

Andreas Michalsen

Wydawnictwo: Muza


Jak wydłużyć swoje życie - najnowsza wiedza o zdrowym odżywianiu i poście leczniczym. Skuteczne terapie najczęstszych chorób przewlekłych. Nadwaga, cukrzyca, depresja, nadciśnienie, choroby

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE