Dzisiaj jest: Wtorek, 12.12.2017 Imieniny: Adelajdy i Aleksandra



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5785

Paluszki serowe


07.12.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 5 - 8 osób


Składniki

  • 100 g  koziego twarogu
  • 100 g  parmezanu
  • 1.5 szklanek  mąki pszennej
  • 100 g  masła
  • 1/2 łyżeczki  musztardy
  • 1/4 łyżeczki  ostrej papryki
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Mąkę wymieszaj z solą, musztardą oraz papryką.
  2. Masło i twaróg rozetrzyj na puszysty krem. Parmezan zetrzyj na tarce, dodaj do masy maślano-serowej i wymieszaj. Następnie stopniowo dosypuj mąkę z dodatkami.
  3. Wyrobione ciasto podziel na dwie części, owiń folią i wstaw na godzinę do lodówki.
  4. Ciasto rozwałkuj na grubość 5 mm. Prostokąt potnij na paski szerokości 1,5 cm i długości 20 cm.
  5. Każdy pasek skręć kilkakrotnie wzdłuż osi na kształt świderka. Gotowe paluszki układaj na wyłożonej pergaminem blasze. Piecz 10-12 minut w temperaturze 190-200 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olejki aromatyczne w domowej apteczce Olejki aromatyczne w domowej apteczce

Susanna Farber, Axel Meyer

Wydawnictwo: Purana


Naturalne, czyste zapachy dla zdrowia i dobrego samopoczucia. Olejki eteryczne wyrażają ducha rośliny w postaci jej charakterystycznego zapachu. Mogą nas orzeźwiać, jak cytrusy, upajać, jak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE