Dzisiaj jest: Środa, 24.04.2019 Imieniny: Grzegorza i Aleksandra



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5843

Paluszki serowe


07.12.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 5 - 8 osób


Składniki

  • 100 g  koziego twarogu
  • 100 g  parmezanu
  • 1.5 szklanek  mąki pszennej
  • 100 g  masła
  • 1/2 łyżeczki  musztardy
  • 1/4 łyżeczki  ostrej papryki
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Mąkę wymieszaj z solą, musztardą oraz papryką.
  2. Masło i twaróg rozetrzyj na puszysty krem. Parmezan zetrzyj na tarce, dodaj do masy maślano-serowej i wymieszaj. Następnie stopniowo dosypuj mąkę z dodatkami.
  3. Wyrobione ciasto podziel na dwie części, owiń folią i wstaw na godzinę do lodówki.
  4. Ciasto rozwałkuj na grubość 5 mm. Prostokąt potnij na paski szerokości 1,5 cm i długości 20 cm.
  5. Każdy pasek skręć kilkakrotnie wzdłuż osi na kształt świderka. Gotowe paluszki układaj na wyłożonej pergaminem blasze. Piecz 10-12 minut w temperaturze 190-200 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaka jest Twoja ulubiona sałatka?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nie daj się alergii Nie daj się alergii

Katarzyna Turek

Wydawnictwo: M


Czym, tak naprawdę różni się alergia od nietolerancji pokarmowej? Co to jest dieta eliminacyjna? Co robić, aby zmniejszyć ryzyko wystąpienia alergii u dziecka? Dlaczego gluten, laktoza i ml

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE