Dzisiaj jest: Środa, 12.12.2018 Imieniny: Adelajdy i Aleksandra



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5828

Papryka faszerowana oliwkami


16.07.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

hiszpańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 6 sztuk podłużnych strąków papryki
  • 4 łyżki  oliwy
  • 2 sztuki cebule
  • 6 ząbków  czosnku
  • po 100g faszerowanych oliwek, kaparów i rodzynek
  • 1 sztuka suszony strąk papryki chili
  • 3 łyżki  przecieru pomidorowego
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Paprykę udusić w oliwie, odkroić wierzch i usunąć nasiona. Cebulę i ząbek czosnku obrać i drobno posiekać. Wymieszać z oliwkami, drobno posiekanymi kaparami i rodzynkami.
  2. Paprykę chili oczyścić z nasion, drobno posiekać i dodać do farszu.
  3. Razem z przecierem pomidorowym, solą i pieprzem gotować tak długo, aż cały płyn wyparuje. Paprykę napełnić farszem i odstawić, aby dobrze nasiąknęła.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

znawca17

Posty : 0

Przepisy: 52


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaka jest Twoja ulubiona potrawa wigilijna?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dobry tłuszcz Dobry tłuszcz

Joseph Mercola

Wydawnictwo: Vivante


W swojej rewolucyjnej książce dr Joseph Mercola przedstawia skuteczną terapię opartą na diecie, która poprawia sprawność mózgu, podnosi odporność, zwiększa poziom energii, a nawet leczy rak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE