Dzisiaj jest: Środa, 20.09.2017 Imieniny: Filipiny i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5776

Papryka faszerowana oliwkami


16.07.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

hiszpańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 6 sztuk podłużnych strąków papryki
  • 4 łyżki  oliwy
  • 2 sztuki cebule
  • 6 ząbków  czosnku
  • po 100g faszerowanych oliwek, kaparów i rodzynek
  • 1 sztuka suszony strąk papryki chili
  • 3 łyżki  przecieru pomidorowego
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Paprykę udusić w oliwie, odkroić wierzch i usunąć nasiona. Cebulę i ząbek czosnku obrać i drobno posiekać. Wymieszać z oliwkami, drobno posiekanymi kaparami i rodzynkami.
  2. Paprykę chili oczyścić z nasion, drobno posiekać i dodać do farszu.
  3. Razem z przecierem pomidorowym, solą i pieprzem gotować tak długo, aż cały płyn wyparuje. Paprykę napełnić farszem i odstawić, aby dobrze nasiąknęła.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

znawca17

Posty : 0

Przepisy: 52


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE