Dzisiaj jest: Wtorek, 25.02.2020 Imieniny: Wiktora i Cezarego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5851

Papryka faszerowana oliwkami


16.07.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

hiszpańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 6 sztuk podłużnych strąków papryki
  • 4 łyżki  oliwy
  • 2 sztuki cebule
  • 6 ząbków  czosnku
  • po 100g faszerowanych oliwek, kaparów i rodzynek
  • 1 sztuka suszony strąk papryki chili
  • 3 łyżki  przecieru pomidorowego
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Paprykę udusić w oliwie, odkroić wierzch i usunąć nasiona. Cebulę i ząbek czosnku obrać i drobno posiekać. Wymieszać z oliwkami, drobno posiekanymi kaparami i rodzynkami.
  2. Paprykę chili oczyścić z nasion, drobno posiekać i dodać do farszu.
  3. Razem z przecierem pomidorowym, solą i pieprzem gotować tak długo, aż cały płyn wyparuje. Paprykę napełnić farszem i odstawić, aby dobrze nasiąknęła.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

znawca17

Posty : 0

Przepisy: 52


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE