Przygotowanie:
Kuchnia:
hiszpańska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 osób
Składniki
- 6 sztuk podłużnych strąków papryki
- 4 łyżki oliwy
- 2 sztuki cebule
- 6 ząbków czosnku
- po 100g faszerowanych oliwek, kaparów i rodzynek
- 1 sztuka suszony strąk papryki chili
- 3 łyżki przecieru pomidorowego
- sól
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Paprykę udusić w oliwie, odkroić wierzch i usunąć nasiona. Cebulę i ząbek czosnku obrać i drobno posiekać. Wymieszać z oliwkami, drobno posiekanymi kaparami i rodzynkami.
- Paprykę chili oczyścić z nasion, drobno posiekać i dodać do farszu.
- Razem z przecierem pomidorowym, solą i pieprzem gotować tak długo, aż cały płyn wyparuje. Paprykę napełnić farszem i odstawić, aby dobrze nasiąknęła.
Źródło przepisu: książka kucharska