Dzisiaj jest: Poniedziałek, 25.09.2017 Imieniny: Aurelii i Ładysława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5777

Pasta z kurczaka


12.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki kromki pieczywa
  • 20 dag  upieczonego lub ugotowanego kurczaka
  • 1 sztuka duży pomidor
  • 4 łyżki  majonezu
  • 1 łyżka  zielonych listków estragonu
  • 1 łyżka  startego ostrego sera
  • 1 łyżeczka  sosu worcester
  • 5 sztuk kropli sosu tabasco
  • 4 sztuki pomidorki koktajlowe
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso pokroić w drobną kostkę. Pomidor sparzyć, obrać ze skórki, wyjąć pestki i pokroić w kostkę.
  2. Kurczaka, pomidor, starty ser i listki estragonu wrzucić do miski. Zmiksować. Dodać sos worcester, sos tabasco, majonez i zmiksować na gładką masę. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
  3. Każdą kromkę posmarować pastą z kurczaka. Na wierzch ułożyć połówki pomidorków koktajlowych.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE