Dzisiaj jest: Piątek, 23.02.2018 Imieniny: Romany i Damiana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5791

Pasztetowe grzanki


09.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 11 - 12 osób


Składniki

  • 12 sztuk kromek bułki paryskiej
  • 1 łyżka  masła
  • 25 dag  pasztetówki
  • 12 sztuk cienkich plastrów sera tylżyckiego
  • 2-3 łyżki  ketchupu
  • 1 sztuka mały kiszony ogórek
  • 1 sztuka szalotka lub dymka
  • 1 łyżeczka  mielonej słodkiej papryki
  • 1 szczypta  soli
  • 1 pęczek  natki pietruszki

Sposób przyrządzania:

  1. Ogórek i szalotkę obrać i posiekać w drobną kostkę. Wymieszać z ketchupem. Doprawić do smaku solą i mieloną papryką.
  2. Każdą kromkę pieczywa posmarować pasztetówką i położyć plaster sera. Wierzch posmarować przygotowaną pastą ogórkowo - ketchupową.
  3. Kromki ułożyć na wysmarowanej masłem blasze, i zapiekać w piekarniku nagrzanym do 200 st. C, do czasu aż ser się roztopi.
  4. Przed podaniem udekorować pietruszką.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olej lniany Olej lniany

Iwan Nieumywakin

Wydawnictwo: Hartigrama


Książka poczytnego rosyjskiego autora o niedocenianych prozdrowotnych właściwościach oleju lnianego. Zawiera historię uprawy lnu i wykorzystywania jego włókna i nasion, przykłady zastosowań

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE