Dzisiaj jest: Środa, 13.11.2019 Imieniny: Stanisława i Mikołaja



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5849

Pasztetowe grzanki


09.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 11 - 12 osób


Składniki

  • 12 sztuk kromek bułki paryskiej
  • 1 łyżka  masła
  • 25 dag  pasztetówki
  • 12 sztuk cienkich plastrów sera tylżyckiego
  • 2-3 łyżki  ketchupu
  • 1 sztuka mały kiszony ogórek
  • 1 sztuka szalotka lub dymka
  • 1 łyżeczka  mielonej słodkiej papryki
  • 1 szczypta  soli
  • 1 pęczek  natki pietruszki

Sposób przyrządzania:

  1. Ogórek i szalotkę obrać i posiekać w drobną kostkę. Wymieszać z ketchupem. Doprawić do smaku solą i mieloną papryką.
  2. Każdą kromkę pieczywa posmarować pasztetówką i położyć plaster sera. Wierzch posmarować przygotowaną pastą ogórkowo - ketchupową.
  3. Kromki ułożyć na wysmarowanej masłem blasze, i zapiekać w piekarniku nagrzanym do 200 st. C, do czasu aż ser się roztopi.
  4. Przed podaniem udekorować pietruszką.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE