Dzisiaj jest: Środa, 18.10.2017 Imieniny: Łukasza i Juliana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5780

Pasztetowe krakersy


12.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 5 osób


Składniki

  • 20 sztuk krakersów
  • 270 g  pasztetu drobiowego
  • 1 łyżka  musztardy
  • 3 dag  masła
  • 3 łyżki  śmietanki
  • 1/2 łyżeczki  pasty z sardeli
  • 4 sztuki ostre papryczki konserwowe
  • 1 sztuka pomidor
  • natka pietruszki
  • koperek

Sposób przyrządzania:

  1. 2 papryczki posiekać. Pomidor umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Natkę pietruszki i koperek umyć, osuszyć i poobrywać małe listki do dekoracji.
  2. Do pasztetu dodać masło, musztardę, pastę z sardeli i śmietanę. Zmiksować na gładką masę.
  3. Krem pasztetowy przełożyć do szprycy i udekorować nim krakersy. Każdy krakers z masą przykryć jeszcze jednym ciastkiem. Wierzch udekorować masą pasztetową, pomidorem, papryką, natką pietruszki i koperkiem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE