Dzisiaj jest: Sobota, 18.11.2017 Imieniny: Anieli i Romana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5782

Pesto fresco po hiszpańsku


27.07.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

hiszpańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 125 sztuk orzeszków pinii
  • 50 sztuk twardego sera żółtego
  • 2-3 łyżki  oliwy tłoczonej na zimno
  • 1 łyżeczka  grubej soli morskiej
  • 1 ząbek  czosnku
  • 1 pęczek  bazylii

Sposób przyrządzania:

  1. Orzeszki zrumienić na teflonowej patelni na złotobrązowy kolor, cały czas mieszając. Zdjąć z patelni, kilka odłożyć do dekoracji, resztę ostudzić i wsypać do żeliwnego moździerza (nie rozdrabniać urządzeniem elektrycznym). Roztłuc.
  2. Ser zetrzeć, dodać orzeszki pinii i mieszać. Stopniowo dodawać oliwę i sól. Dorzucić obrany i wyciśnięty czosnek. Całość utrzeć na puszystą masę.
  3. Bazylię umyć, otrząsnąć z wody i oskubać liście. Pokroić w cienkie paski, dodać do pesto i wymieszać.
  4. Małe kromki chleba posmarować pesto i udekorować orzeszkami pinii.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

znawca17

Posty : 0

Przepisy: 52


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olejki aromatyczne w domowej apteczce Olejki aromatyczne w domowej apteczce

Susanna Farber, Axel Meyer

Wydawnictwo: Purana


Naturalne, czyste zapachy dla zdrowia i dobrego samopoczucia. Olejki eteryczne wyrażają ducha rośliny w postaci jej charakterystycznego zapachu. Mogą nas orzeźwiać, jak cytrusy, upajać, jak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE