Dzisiaj jest: Środa, 18.10.2017 Imieniny: Łukasza i Juliana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5780

Pieczarki duszone w białym winie


31.07.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 50 sztuk pieczarek
  • 1 łyżka  oliwy
  • 500 sztuk białego wina
  • 5 łyżek  sherry
  • 1 łyżka  soku cytrynowego
  • 2-3 ząbki  czosnku
  • sól
  • pieprz
  • 1 sztuka pepperoni
  • 3 łyżki  posiekanej natki pietruszki

Sposób przyrządzania:

  1. Pieczarki opłukać, osuszyć i podsmażyć na oliwie.
  2. Dodać białe wino, sherry i sok cytrynowy. Gotować około 5 minut.
  3. Przez ten czas obrać czosnek i wycisnąć do wina. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
  4. Pepperoni oczyścić, opłukać i przepołowić, następnie usunąć nasadę ogonka i nasiona, i pokroić w cienkie plastry.
  5. Wymieszać wszystkie składniki. Podawać na ciepło albo na zimno.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

znawca17

Posty : 0

Przepisy: 52


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE