Dzisiaj jest: Środa, 13.11.2019 Imieniny: Stanisława i Mikołaja



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5849

Pieczarki duszone w białym winie


31.07.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 50 sztuk pieczarek
  • 1 łyżka  oliwy
  • 500 sztuk białego wina
  • 5 łyżek  sherry
  • 1 łyżka  soku cytrynowego
  • 2-3 ząbki  czosnku
  • sól
  • pieprz
  • 1 sztuka pepperoni
  • 3 łyżki  posiekanej natki pietruszki

Sposób przyrządzania:

  1. Pieczarki opłukać, osuszyć i podsmażyć na oliwie.
  2. Dodać białe wino, sherry i sok cytrynowy. Gotować około 5 minut.
  3. Przez ten czas obrać czosnek i wycisnąć do wina. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
  4. Pepperoni oczyścić, opłukać i przepołowić, następnie usunąć nasadę ogonka i nasiona, i pokroić w cienkie plastry.
  5. Wymieszać wszystkie składniki. Podawać na ciepło albo na zimno.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

znawca17

Posty : 0

Przepisy: 52


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE