Dzisiaj jest: Sobota, 21.07.2018 Imieniny: Daniela i Andrzeja



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Pieczarki duszone w białym winie


31.07.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 50 sztuk pieczarek
  • 1 łyżka  oliwy
  • 500 sztuk białego wina
  • 5 łyżek  sherry
  • 1 łyżka  soku cytrynowego
  • 2-3 ząbki  czosnku
  • sól
  • pieprz
  • 1 sztuka pepperoni
  • 3 łyżki  posiekanej natki pietruszki

Sposób przyrządzania:

  1. Pieczarki opłukać, osuszyć i podsmażyć na oliwie.
  2. Dodać białe wino, sherry i sok cytrynowy. Gotować około 5 minut.
  3. Przez ten czas obrać czosnek i wycisnąć do wina. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
  4. Pepperoni oczyścić, opłukać i przepołowić, następnie usunąć nasadę ogonka i nasiona, i pokroić w cienkie plastry.
  5. Wymieszać wszystkie składniki. Podawać na ciepło albo na zimno.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

znawca17

Posty : 0

Przepisy: 52


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE