Dzisiaj jest: Piątek, 20.07.2018 Imieniny: Czesława i Hieronima



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Pieczarki faszerowane czosnkiem


02.08.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 12 sztuk pieczarek średniej wielkości
  • 2 łyżki  soku cytrynowego
  • 4 ząbki  czosnku
  • 40 g  masła
  • 1 łyżka  koniaku
  • 4 łyżki  panierki
  • 4 łyżki  posiekanej natki pietruszki
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Nagrzać piekarnik do temperatury 200oC. Pieczarki oczyścić szczotką, ukręcic ogonki i drobno posiekać. Kapelusze skropić sokiem cytrynowym, aby nie zbrązowiały.
  2. Czosnek obrać o drobno posiekać. Rozgrzać na patelni 30 g masła i podsmażyć czosnek. Dodać posiekane ogonki grzybów i smażyć 5 minut cały czas mieszając.
  3. Zdjąć patelnię z kuchenki i dodać koniak, panierkę i posiekaną natkę pietruszki. Wszystko doprawić pikantnie solą i pieprzem.
  4. Napełnić pieczarki farszem, włożyć do naczynia żaroodpornego. Resztę masła w postaci wpłatków ułożyć na wierzchu.
  5. Zapiekać pieczarki około 12 minut w nagrzanym wcześniej piekarniku na złoty brąz.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

caaarlaaa

Posty : 0

Przepisy: 48


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE