Dzisiaj jest: Niedziela, 22.10.2017 Imieniny: Filipa i Kordulii



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5780

Pieczarki faszerowane czosnkiem


02.08.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 12 sztuk pieczarek średniej wielkości
  • 2 łyżki  soku cytrynowego
  • 4 ząbki  czosnku
  • 40 g  masła
  • 1 łyżka  koniaku
  • 4 łyżki  panierki
  • 4 łyżki  posiekanej natki pietruszki
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Nagrzać piekarnik do temperatury 200oC. Pieczarki oczyścić szczotką, ukręcic ogonki i drobno posiekać. Kapelusze skropić sokiem cytrynowym, aby nie zbrązowiały.
  2. Czosnek obrać o drobno posiekać. Rozgrzać na patelni 30 g masła i podsmażyć czosnek. Dodać posiekane ogonki grzybów i smażyć 5 minut cały czas mieszając.
  3. Zdjąć patelnię z kuchenki i dodać koniak, panierkę i posiekaną natkę pietruszki. Wszystko doprawić pikantnie solą i pieprzem.
  4. Napełnić pieczarki farszem, włożyć do naczynia żaroodpornego. Resztę masła w postaci wpłatków ułożyć na wierzchu.
  5. Zapiekać pieczarki około 12 minut w nagrzanym wcześniej piekarniku na złoty brąz.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

caaarlaaa

Posty : 0

Przepisy: 48


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE