Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2019 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5842

Pieczarki marynowane z chili


29.07.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 500 g  pieczarek
  • 2-5 ząbków  czosnku
  • sól
  • 2 łyżki  oliwy
  • pieprz świeżo zmielony
  • 1/2 sztuki pęczka natki pietruszki
  • 2-3 sztuki strąki papryki chili
  • 3 łyżki  octu balsamicznego

Sposób przyrządzania:

  1. Pieczarki opłukać, osuszyć i pokroić w cienkie plasterki. Ząbki czosnku obrać i rozgnieść. Pieczarki gotować 3-5 minut w dużej ilości osolonej wody. Wyjąć, osączyć, przełożyć wraz z czosnkiem do miski i wymieszać.
  2. Natkę pietruszki opłukać, otrząsnąć z wody i oderwać listki. Chili oczyścić, opłukać i przepołowić, usunąć ogonki i nasiona, drobno posiekać i dodać do innych składników.
  3. Ocet dobrze wymieszać z oliwą i natką pietruszki, doprawić pikantnie solą i pieprzem. Zalać składniki dressingiem, odstawić na co najmniej 6 godzin, aby się przegryzły. Od czasu do czasu zamieszać naczyniem.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

caaarlaaa

Posty : 0

Przepisy: 48


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaka jest Twoja ulubiona sałatka?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nie daj się alergii Nie daj się alergii

Katarzyna Turek

Wydawnictwo: M


Czym, tak naprawdę różni się alergia od nietolerancji pokarmowej? Co to jest dieta eliminacyjna? Co robić, aby zmniejszyć ryzyko wystąpienia alergii u dziecka? Dlaczego gluten, laktoza i ml

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE