Dzisiaj jest: Wtorek, 07.04.2020 Imieniny: Donata i Rufina



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5852

Pieczarki marynowane z chili


29.07.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 500 g  pieczarek
  • 2-5 ząbków  czosnku
  • sól
  • 2 łyżki  oliwy
  • pieprz świeżo zmielony
  • 1/2 sztuki pęczka natki pietruszki
  • 2-3 sztuki strąki papryki chili
  • 3 łyżki  octu balsamicznego

Sposób przyrządzania:

  1. Pieczarki opłukać, osuszyć i pokroić w cienkie plasterki. Ząbki czosnku obrać i rozgnieść. Pieczarki gotować 3-5 minut w dużej ilości osolonej wody. Wyjąć, osączyć, przełożyć wraz z czosnkiem do miski i wymieszać.
  2. Natkę pietruszki opłukać, otrząsnąć z wody i oderwać listki. Chili oczyścić, opłukać i przepołowić, usunąć ogonki i nasiona, drobno posiekać i dodać do innych składników.
  3. Ocet dobrze wymieszać z oliwą i natką pietruszki, doprawić pikantnie solą i pieprzem. Zalać składniki dressingiem, odstawić na co najmniej 6 godzin, aby się przegryzły. Od czasu do czasu zamieszać naczyniem.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

caaarlaaa

Posty : 0

Przepisy: 48


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Zamień leczenie na jedzenie Zamień leczenie na jedzenie

Andreas Michalsen

Wydawnictwo: Muza


Jak wydłużyć swoje życie - najnowsza wiedza o zdrowym odżywianiu i poście leczniczym. Skuteczne terapie najczęstszych chorób przewlekłych. Nadwaga, cukrzyca, depresja, nadciśnienie, choroby

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE