Dzisiaj jest: Czwartek, 21.09.2017 Imieniny: Hipolita i Mateusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5776

Pieczarki pod serową kołderką


08.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 8 - 9 osób


Składniki

  • 1/2 kg  dużych pieczarek
  • natka pietruszki
  • 1 sztuka jajko
  • 1 łyżka  bułki tartej
  • 15 dag  startego sera gouda
  • 2-3 łyżki  masła
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Pieczarki obierz i odetnij nóżki. Trzonki pokrój w drobną kostkę i podsmaż je na łyżce masła. Zdejmij z patelni i przestudź. Do przestudzonych pieczarek dodaj jajko, bułkę tartą i posiekaną natkę pietruszki. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
  2. Kapelusze pieczarek ułóż do góry dnem na wysmarowanej masłem blasze do pieczenia i posól. Wypełnij je masą z trzonków. Wierzch posyp startym żółtym serem.
  3. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 st. C i zapiekaj przez 30 minut.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE