Dzisiaj jest: Niedziela, 22.10.2017 Imieniny: Filipa i Kordulii



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5780

Pikantna pasta serowa


08.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 30 dag  białego sera
  • 10 dag  sera rokpol
  • 1 łyżka  masła roślinnego
  • pół szklanki śmietany lub jogurtu naturalnego
  • 2 sztuki jaja
  • pół łyżeczki musztardy
  • po łyżeczce papryki i kminku
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Biały ser i rokpol przetrzeć przez sito. Do masy serowej dodać łyżkę masła i ucierając, stopniowo wlewać około pół szklanki lekko kwaśnej śmietany.
  2. Pastę doprawić sproszkowaną papryką, solą, musztardą. Dodać jeszcze łyżeczkę sparzonego wrzątkiem kminku i ugotowane jaja na twardo, przetarte przez sito.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

m.wochniak

Posty : 0

Przepisy: 108


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE