Dzisiaj jest: Środa, 20.09.2017 Imieniny: Filipiny i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5776

Pikantne tosty


12.11.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki kromki białego pieczywa tostowego
  • 1 łyżka  masła
  • 1 sztuka cebula
  • 1 sztuka puszka filetów anchois
  • 2 sztuki jajka ugotowane na twardo
  • 1 sztuka pomidor
  • 4 łyżki  startego sera gouda
  • 1 szczypta  pieprzu

Sposób przyrządzania:

  1. Anchois odsącz z zalewy i drobno posiekaj. Cebulę i jajka obierz, drobno posiekaj. Anchois, cebulę i jajka wymieszaj. Dopraw pieprzem.
  2. Pomidor sparz, obierz ze skórki i pokrój na 4 grube plastry.
  3. Kromki chleba posmaruj masłem. Na każdej połóż plaster pomidora, przykryj go pastą rybno-jajeczną i posyp startym serem.
  4. Tak przygotowane grzanki ułóż na blasze i zapiekaj 8 minut w temperaturze 250 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE