Dzisiaj jest: Piątek, 21.02.2020 Imieniny: Eleonory i Feliksa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5851

Podudzia kurczaka z orzeszkami pinii


17.07.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 1 ząbek  czosnku
  • 1 sztuka cebula
  • 2 łyżki  oliwy
  • sól
  • 8-10 sztuk podudzi kurczaka
  • pieprz
  • 2 łyżki  octu winnego
  • 50 sztuk orzeszków pinii
  • 200 sztuk białego wina

Sposób przyrządzania:

  1. Czosnek i cebulę obrać, następnie posiekać w małą kostkę. Na patelni rozgrzać oliwę i zeszklić czosnek z cebulą.
  2. Mięso oprószyć solą oraz pieprzem i usmażyć ze wszystkich stron na brązowy kolor. Wlać ocet winny. Dodać pinię, wlać wino i wszystko powoli dusić pod przykryciem.
  3. Od czasu do czasu odwracać kurczaka. Po około 35 minutach mięso powinno być miękkie i odchodzić od kości.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

znawca17

Posty : 0

Przepisy: 52


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE