Dzisiaj jest: Sobota, 23.09.2017 Imieniny: Tekli i Bogusława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5776

Pomidory nadziewane


12.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 8 sztuk średnich dojrzałych pomidorów
  • 1 szklanka  groszku konserwowego
  • majonez
  • parówka
  • 2 sztuki jaja na twardo
  • 2 sztuki cebule
  • sałata
  • ogórek kiszony
  • sól
  • pieprz
  • natka pietruszki

Sposób przyrządzania:

  1. Skroić wierzchołki umytych pomidorów, wyjąć łyżeczką pestki z częścią miąższu. Połączyć groszek, pokrojoną w kostkę parówkę, jaja, majonez, sól i pieprz.
  2. Przygotowaną pastą napełnić wydrążone pomidory, na wierzchu ułożyć po krążku cebuli i przykryć delikatnie ściętym krążkiem tak, aby z boków było widać nadzienie.
  3. Posypać natką pietruszki ewentualnie pokrojoną w kostkę cebulą. Podawać na ozdobionym sałatą i kiszonymi ogórkami talerzu.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

m.wochniak

Posty : 0

Przepisy: 108


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE