Dzisiaj jest: Piątek, 13.12.2019 Imieniny: Łucji i Otylii



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Przekąska z papryki


17.03.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 6 osób


Składniki

  • 1 sztuka średniej wielkości czerwona papryka
  • 1 sztuka średniej wielkości zielona papryka
  • 40 g  masła
  • 300 g  tłustego twarogu
  • 150 g  serka topionego z grzybami (borowikami)
  • 12 sztuk zielonych oliwek
  • 2 łyżki  kaparów
  • 2 łyżki  posiekanej natki pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • czosnek granulowany
  • 4 sztuki kruche liście sałaty

Sposób przyrządzania:

  1. Wyciąć szypułkę papryki małym nożem, ostrożnie usunąć boczne ścianki i pestki, dokładnie umyć, osuszyć, wewnątrzn i na zewnątrzn.
  2. Masło, twaróg i serek topiony utrzeć na gładką masę. Przyprawić ją pietruszką, solą, pieprzem, czosnkiem i powciskać do strąków papryki tak, by nie pozostały żadne puste miejsca.
  3. Paprykę zawinąć w folię aluminiową i położyć do lodówki na mniej więcej 2 godziny. Resztę masy serowej umieścić w butelce (np. po ketchupie) z dużym otworem do wyciskania i ją również włożyć do lodówki.
  4. Przed podaniem zakąski należy poprzecinać paprykę w poprzek na 6 plasterków i poukładać na przemian kolorami po trzy na liściach sałaty. Na koniec ozdobić każdy plaster masą wyciśniętą z tubki lub z butelki, oliwką i kaparami.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

juras

Posty : 19

Przepisy: 7


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE