Dzisiaj jest: Piątek, 18.08.2017 Imieniny: Heleny i Bronisławy



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5775

Przekąska z papryki


17.03.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 6 osób


Składniki

  • 1 sztuka średniej wielkości czerwona papryka
  • 1 sztuka średniej wielkości zielona papryka
  • 40 g  masła
  • 300 g  tłustego twarogu
  • 150 g  serka topionego z grzybami (borowikami)
  • 12 sztuk zielonych oliwek
  • 2 łyżki  kaparów
  • 2 łyżki  posiekanej natki pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • czosnek granulowany
  • 4 sztuki kruche liście sałaty

Sposób przyrządzania:

  1. Wyciąć szypułkę papryki małym nożem, ostrożnie usunąć boczne ścianki i pestki, dokładnie umyć, osuszyć, wewnątrzn i na zewnątrzn.
  2. Masło, twaróg i serek topiony utrzeć na gładką masę. Przyprawić ją pietruszką, solą, pieprzem, czosnkiem i powciskać do strąków papryki tak, by nie pozostały żadne puste miejsca.
  3. Paprykę zawinąć w folię aluminiową i położyć do lodówki na mniej więcej 2 godziny. Resztę masy serowej umieścić w butelce (np. po ketchupie) z dużym otworem do wyciskania i ją również włożyć do lodówki.
  4. Przed podaniem zakąski należy poprzecinać paprykę w poprzek na 6 plasterków i poukładać na przemian kolorami po trzy na liściach sałaty. Na koniec ozdobić każdy plaster masą wyciśniętą z tubki lub z butelki, oliwką i kaparami.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

juras

Posty : 19

Przepisy: 7


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakim zimnym napojem najlepiej gasisz pragnienie w czasie letnich upałów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE