Dzisiaj jest: Niedziela, 19.11.2017 Imieniny: Elżbiety i Seweryna



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5782

Przystawka pomidorowa


31.12.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 5 - 10 osób


Składniki

  • 3 sztuki pomidory
  • 2 łyżki  serka białego naturalnego
  • 2 łyżki  gęstego jogurtu
  • 1 łyżka  majonezu
  • 1 ząbek  czosnku
  • 50 g  twardego żółtego sera
  • szczypiorek
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Pomidory umyj i pokrój w plastry o grubości 1 cm. Ser żółty zetrzyj na tarce o małych oczkach.
  2. Majonez wymieszaj z jogurtem, białym serkiem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
  3. Pomidory ułóż na półmisku. Każdy plaster posmaruj sosem majonezowym i posyp startym serem oraz posiekanym szczypiorkiem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olejki aromatyczne w domowej apteczce Olejki aromatyczne w domowej apteczce

Susanna Farber, Axel Meyer

Wydawnictwo: Purana


Naturalne, czyste zapachy dla zdrowia i dobrego samopoczucia. Olejki eteryczne wyrażają ducha rośliny w postaci jej charakterystycznego zapachu. Mogą nas orzeźwiać, jak cytrusy, upajać, jak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE