Dzisiaj jest: Piątek, 22.11.2019 Imieniny: Marka i Cecylii



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Przystawka pomidorowa


31.12.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 5 - 10 osób


Składniki

  • 3 sztuki pomidory
  • 2 łyżki  serka białego naturalnego
  • 2 łyżki  gęstego jogurtu
  • 1 łyżka  majonezu
  • 1 ząbek  czosnku
  • 50 g  twardego żółtego sera
  • szczypiorek
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Pomidory umyj i pokrój w plastry o grubości 1 cm. Ser żółty zetrzyj na tarce o małych oczkach.
  2. Majonez wymieszaj z jogurtem, białym serkiem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
  3. Pomidory ułóż na półmisku. Każdy plaster posmaruj sosem majonezowym i posyp startym serem oraz posiekanym szczypiorkiem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE