Dzisiaj jest: Piątek, 25.05.2018 Imieniny: Urbana i Grzegorza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5798

Przystawka pomidorowa


31.12.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 5 - 10 osób


Składniki

  • 3 sztuki pomidory
  • 2 łyżki  serka białego naturalnego
  • 2 łyżki  gęstego jogurtu
  • 1 łyżka  majonezu
  • 1 ząbek  czosnku
  • 50 g  twardego żółtego sera
  • szczypiorek
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Pomidory umyj i pokrój w plastry o grubości 1 cm. Ser żółty zetrzyj na tarce o małych oczkach.
  2. Majonez wymieszaj z jogurtem, białym serkiem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
  3. Pomidory ułóż na półmisku. Każdy plaster posmaruj sosem majonezowym i posyp startym serem oraz posiekanym szczypiorkiem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE