Dzisiaj jest: Środa, 19.09.2018 Imieniny: Januarego i Konstancji



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5811

Rolada ze szpinakiem


24.08.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 25 dag  sera goudy
  • 5 dag  rokpola
  • 15 dag  czosnkowego sera topionego
  • 2 łyżki  serka homogenizowanego
  • pół strąka papryki
  • 10 dag  zmielonych orzechów włoskich
  • 10 dag  ugotowanego szpinaku

Sposób przyrządzania:

  1. Sery dwukrotnie zemleć i wymieszać, aby powstała jednorodna masa. Na końcu porcjami dodawać serek homogenizowany.
  2. Na przeźroczystej folii spożywczej ułożyć masę serową w prostokąt o grubości pół centymetra. Szpinak rozłożyć równomiernie na całej powierzchni sera.
  3. Paprykę pokroić w paski o szerokości centymetra i ułożyć wzdłuż jednego boku masy serowej.
  4. Masę zwinąć w roladę, rozpoczynając od boku przybranego papryką(w czasie zwijania odrywać folię). Roladę obtoczyć w mielonych orzechach i wstawić do lodówki. Kroić mocno schłodzoną(nożem namoczonym we wrzątku). Ułożyć na półmisku.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

gosiex88

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Kiszonki i fermentacje Kiszonki i fermentacje

Aleksander Baron

Wydawnictwo: Pascal


Autor „Kiszonek i fermentacji” powraca z rozszerzonym wydaniem swojej bestsellerowej książki. Jeszcze więcej przepisów. Jeszcze więcej inspiracji. Jeszcze więcej zabawy. Mistrz kuchni zaska

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE