Dzisiaj jest: Środa, 18.10.2017 Imieniny: Łukasza i Juliana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5780

Rolada ze szpinakiem


24.08.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 25 dag  sera goudy
  • 5 dag  rokpola
  • 15 dag  czosnkowego sera topionego
  • 2 łyżki  serka homogenizowanego
  • pół strąka papryki
  • 10 dag  zmielonych orzechów włoskich
  • 10 dag  ugotowanego szpinaku

Sposób przyrządzania:

  1. Sery dwukrotnie zemleć i wymieszać, aby powstała jednorodna masa. Na końcu porcjami dodawać serek homogenizowany.
  2. Na przeźroczystej folii spożywczej ułożyć masę serową w prostokąt o grubości pół centymetra. Szpinak rozłożyć równomiernie na całej powierzchni sera.
  3. Paprykę pokroić w paski o szerokości centymetra i ułożyć wzdłuż jednego boku masy serowej.
  4. Masę zwinąć w roladę, rozpoczynając od boku przybranego papryką(w czasie zwijania odrywać folię). Roladę obtoczyć w mielonych orzechach i wstawić do lodówki. Kroić mocno schłodzoną(nożem namoczonym we wrzątku). Ułożyć na półmisku.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

gosiex88

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE