Dzisiaj jest: Sobota, 20.04.2024 Imieniny: Czesława i Agnieszki



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Roladki śledziowe z jajkiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki filety śledziowe
  • 2 sztuki jajka
  • 1 sztuka cebula
  • sok z cytryny
  • 2 łyżki  oleju
  • rozmaryn

Sposób przyrządzania:

  1. Cebulę obierz, pokrój w krążki. Jajka ugotuj na twardo, obierz i przekrój na połówki.
  2. Wymoczone śledzie skrop sokiem z cytryny, obłóż plastrami cebuli i posyp rozmarynem. Polej olejem i odstaw na 60 minut do lodówki, a następnie wyjmij z zalewy i osusz papierowym ręcznikiem.
  3. Połówki jajek zawijaj w osączone z oleju filety śledziowe i zepnij wykałaczkami. Każdą roladkę przekrój na dwie części.
Smacznego!


Źródło przepisu: Poradnik Smakosza


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE