Dzisiaj jest: Niedziela, 19.11.2017 Imieniny: Elżbiety i Seweryna



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5782

Roladki śledziowe z jajkiem


30.12.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki filety śledziowe
  • 2 sztuki jajka
  • 1 sztuka cebula
  • sok z cytryny
  • 2 łyżki  oleju
  • rozmaryn

Sposób przyrządzania:

  1. Cebulę obierz, pokrój w krążki. Jajka ugotuj na twardo, obierz i przekrój na połówki.
  2. Wymoczone śledzie skrop sokiem z cytryny, obłóż plastrami cebuli i posyp rozmarynem. Polej olejem i odstaw na 60 minut do lodówki, a następnie wyjmij z zalewy i osusz papierowym ręcznikiem.
  3. Połówki jajek zawijaj w osączone z oleju filety śledziowe i zepnij wykałaczkami. Każdą roladkę przekrój na dwie części.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olejki aromatyczne w domowej apteczce Olejki aromatyczne w domowej apteczce

Susanna Farber, Axel Meyer

Wydawnictwo: Purana


Naturalne, czyste zapachy dla zdrowia i dobrego samopoczucia. Olejki eteryczne wyrażają ducha rośliny w postaci jej charakterystycznego zapachu. Mogą nas orzeźwiać, jak cytrusy, upajać, jak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE