Dzisiaj jest: Czwartek, 17.08.2017 Imieniny: Jacka i Mirona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5775

Roladki z bakłażana faszerowane fetą i bryndzą


23.06.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

śródziemnomorska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 2 sztuki bakłażany
  • 1 sztuka cebula dymka
  • kawałek papryczki chili (1 cm)
  • 1/4 łyżeczki  cukru
  • 2 ząbki  czosnku
  • oliwa z oliwek
  • 150 g  fety
  • 100 g  bryndzy
  • świeża bazylia
  • 1 łyżeczka  octu winnego
  • listki tymianku
  • świeżo zmielony pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Bakłażany pokrój wzdłuż na plastry o grubości ok. 1/2 cm. Posól i odstaw, by straciły goryczkę. Obmyj, osusz i smaż je z obu stron na odrobinie oliwy po 3-4 minuty z każdej strony. Po upieczeniu przestudź.
  2. Papryczkę i dymkę razem ze szczypiorem drobno posiekaj, a czosnek przeciśnij przez praskę.
  3. Fetę i bryndzę rozgnieć widelcem. Dodaj posiekaną dymkę, chili, czosnek, 1 łyżkę posiekanej bazylii i cukier.
  4. Na każdym plastrze bakłażana ułóż porcję nadzienia i zwiń go w rulonik.
  5. Następnie ułóż gotowe roladki w naczyniu żaroodpornym i skrop je oliwą, octem winnym, posyp listkami świeżego tymianku oraz pieprzem.
  6. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 30 minut.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Rusłana

Posty : 40

Przepisy: 58


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakim zimnym napojem najlepiej gasisz pragnienie w czasie letnich upałów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE