Dzisiaj jest: Środa, 13.11.2019 Imieniny: Stanisława i Mikołaja



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5849

Roladki z cukinii na ostro


15.05.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

francuska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka cukinia
  • 4 sztuki jajka
  • 10 dag  szynki w plasterkach
  • 1 sztuka dymka ze szczypiorkiem
  • 1 sztuka gruby plasterek świeżego imbiru
  • 4 sztuki czubate łyżki gęstego majonezu
  • sól
  • mielony czarny pieprz
  • 1 łyżeczka  sosu worcester
  • do dekoracji: szczypiorek, grubo mielony kolorowy pieprz, rzeżucha, cząstki jajek

Sposób przyrządzania:

  1. Jajka ugotuj na twardo, odcedź. Przestudź i obierz ze skorupki.
  2. Cukinię umyj i razem ze skórką pokrój wzdłuż na bardzo cienkie plasterki. Włóż je do wrzątku na 1-2 minuty, aby stały się miękkie. W tym czasie oczyść dymkę, potnij ją na kostkę. Jajka posiekaj. Imbir obierz, zetrzyj. Plastry szynki potnij w paski o szerokości plastrów cukinii. Wymieszaj jajka, dymkę, majonez i imbir. Przypraw solą, pieprzem oraz sosem worcester.
  3. Źdźbła szczypiorku włóż na 1-2 minuty do wrzątku, wyjmij i natychmiast schłodź, polewając zimną wodą. Plastry cukinii wytrzyj, przykryj szynką. Rozłóż po porcji sałatki z jajek. Zwiń. Roladki obwiąż szczypiorkiem. Udekoruj rzeżuchą i jajkami. Postp kolorowym pieprzem.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Nina

Posty : 23

Przepisy: 52


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE