Dzisiaj jest: Poniedziałek, 16.07.2018 Imieniny: Marii i Benedykta



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Rolmopsy ze śliwkami


14.03.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 12 sztuk filetów śledziowych
  • 300 g  śliwek węgierek
  • 1/2 szklanki  oliwy lub oleju
  • 1/2 sztuki cytryny
  • cukier
  • 50 g  migdałów
  • 50 g  orzechów laskowych
  • pieprz czarny
  • 1 łyżka  siekanego koperku

Sposób przyrządzania:

  1. Filety zwiń w ruloniki i ułóż w salaterce.
  2. Migdały i orzechy posiekaj.
  3. Śliwki przekrój na połówki i wyjmij pestki. Śliwki wrzuć do garnuszka, zalej 3-4 łyżkami wody, zagotuj i duś 5 minut.
  4. Uduszone śliwki zmiksuj blenderem, przypraw sokiem z cytryny i cukrem. Dodaj posiekane migdały, orzechy i oliwę (olej), wymieszaj.
  5. Sosem polej śledzie i odstaw na godzinę do lodówki. Przed podaniem posyp koperkiem.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Nina

Posty : 23

Przepisy: 52


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE