Dzisiaj jest: Niedziela, 18.11.2018 Imieniny: Anieli i Romana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5822

Ruloniki z kolorową papryką


29.12.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 kg  filetów śledziowych
  • 1/2 sztuki czerwonej papryki
  • 1/2 sztuki zielonej papryki
  • 1/2 sztuki żółtej papryki
  • 3 łyżeczki  cukru pudru
  • 2 łyżki  zmielonych przypraw: cynamonu, goździków i pieprzu
  • 4-5 sztuk pokruszonych listków laurowych
  • drobno posiekany świeży imbir
  • 3 łyżki  oleju
  • sól
  • pieprz
  • cukier
  • sok z cytryny
  • koperek

Sposób przyrządzania:

  1. Filety śledziowe włóż do dużego naczynia i zalej wodą. Mocz przez kilka godzin, kilkakrotnie zmieniając wodę. Wyjmij i osusz.
  2. Cukier puder utrzyj z cynamonem, goździkami, pieprzem, pokruszonymi listkami laurowymi i imbirem.
  3. Śledzie ułóż w dużym słoiku, posyp przygotowaną mieszanką korzenną i dokładnie wymieszaj. Następnie naczynie szczelnie przykryj folią spożywczą i wstaw do lodówki na co najmniej 6-8 godzin.
  4. Papryki oczyść z pestek, opłucz, osusz i pokrój w cienkie paseczki. Podsmaż je na rozgrzanym oleju, mieszając, aż staną się miękkie. Przypraw je do smaku solą, pieprzem, cukrem oraz sokiem z cytryny. Odstaw, by wystygły.
  5. Paprykowe nadzienie rozłóż na filetach śledziowych. Ciasno je zwiń i zepnij wykałaczkami, aby ruloniki się nie rozpadły. Koreczki ułóż w głębokim naczyniu, szczelnie przykryj folią spożywczą i wstaw na 24 godziny do lodówki.
  6. Gotowe koreczki śledziowe ułóż na półmisku, udekoruj gałązkami koperku. Podawaj z ryżem ugotowanym na sypko.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki tłuszcz używasz do smażenia?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dobry tłuszcz Dobry tłuszcz

Joseph Mercola

Wydawnictwo: Vivante


W swojej rewolucyjnej książce dr Joseph Mercola przedstawia skuteczną terapię opartą na diecie, która poprawia sprawność mózgu, podnosi odporność, zwiększa poziom energii, a nawet leczy rak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE