Dzisiaj jest: Środa, 20.09.2017 Imieniny: Filipiny i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5776

Salsa pomidorowa klasyczna


16.07.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

meksykańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 450 sztuk pomidorów z puszki
  • 5 ząbków  czosnku
  • 2 łyżki  octu winnego
  • sól
  • pieprz
  • kmin rzymski
  • szczpyta słodkiej papryki w proszku
  • 4 łyżki  oliwy tłoczonej na zimno
  • 500 sztuk świeżych pomidorów

Sposób przyrządzania:

  1. Pomidory z puszki razem z sosem przełożyć do miksera i zmiksować. Czosnek obrać i wycisnąć do pomidorów.
  2. Dodać ocet winny z solą, pieprzem, kminem i papryką w proszku. Całość zmiksować, stopniowo dolewając oliwę.
  3. Świeże pomidory umyć i osuszyć, następnie usunąć nasadę ogonków i miąższ pokroić w ósemki.
  4. Plasterki pomidorów ułożyć na talerzu, polać sosem pomidorowym i opruszyć świeżo mielonym pieprzem. Przed podaniem wstawić na 30 minut do lodówki.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

caaarlaaa

Posty : 0

Przepisy: 48


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE