Dzisiaj jest: Poniedziałek, 18.06.2018 Imieniny: Marka i Elżbiety



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5800

Sandwich prowansalski


21.11.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

francuska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki kajzerki
  • 2 łyżki  oliwy
  • 3 ząbki  czosnku
  • 8 sztuk listków sałaty masłowej
  • 4 sztuki pomidory
  • 1 sztuka czerwona papryka
  • 10 sztuk posiekanych kaparów
  • 8 sztuk wydrylowanych czarnych oliwek
  • 8 sztuk listków bazylii
  • 1 łyżka  soku z cytryny
  • 1 szczypta  otartej skórki z cytryny
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Pomidory i paprykę sparz we wrzątku, obierz ze skórki, oczyść z nasion i drobno posiekaj. Wymieszaj z kaparami, oliwkami, sokiem i skórką z cytryny. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
  2. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę i utrzyj z oliwą.
  3. Bułeczki przetnij na połówki. Każdą połówkę posmaruj oliwą utartą z czosnkiem, obłóż umytymi i osuszonymi liśćmi sałaty. Następnie nałóż porcję pasty pomidorowej i połóż listki bazylii.
  4. Połówki bułki złóż z powrotem, umieść między dwoma deseczkami, obciąż i przykryj ściereczką. Wstaw na najniższą półkę do lodówki na co najmniej godzinę.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE