Dzisiaj jest: Piątek, 15.11.2019 Imieniny: Alberta i Leopolda



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5849

Ser Manchego z galaretką pigwową


26.07.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

hiszpańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 200 sztuk świeżych albo suszonych moreli
  • 150 sztuk galaretki pigwowej
  • 400 sztuk sera manchego
  • 1 łyżka  mielonych migdałów
  • trochę rozmarynu do dekoracji

Sposób przyrządzania:

  1. Suszone morele moczyć około 15 minut w ciepłej wodzie, następnie pokroić w paski. Jeśli użyjemy świeżych owoców, należy je obrać ze skóry, przepołowić i usunąć pestki, następnie pokroić w plastry grubości około 3 mm.
  2. W garnku lekko rozgrzać galaretkę pigwową i wymieszać z morelami.
  3. Ser ze skórą pokroić w plastry grubości około 5 mm, a potem w małe trójkąty.
  4. Morele z galaretką włożyć na trójkąty sera, posypać zmielonymi migdałami i udekorować umytym rozmarynem. Podawać z chlebem albo bez.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

znawca17

Posty : 0

Przepisy: 52


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE