Dzisiaj jest: Poniedziałek, 21.05.2018 Imieniny: Wiktora i Tymoteusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5797

Ser owczy w marynacie ziołowej


02.08.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

hiszpańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 2 sztuki zielone papryki
  • 4 ząbki  czosnku
  • 1/2 sztuki pęczka kolendry
  • 1/2 sztuki pęczka natki pietruszki
  • sól
  • 1/4 łyżeczki  kminu rzymskiego
  • 100 ml  oliwy tłoczonej na zimno
  • 5 łyżek  czerwonego octu winnego
  • 450 g  świeżego sera owczego

Sposób przyrządzania:

  1. Zieloną paprykę oczyścić, umyć i przepołowić, usunąć nasady ogonków oraz pestki i pokroić w małą kostkę.
  2. Czosnek obrać i bardzo drobno posiekać. Zioła umyć, otrząsnąć z wody i drobno posiekać.
  3. Paprykę, czosnek i posiekane zioła przełożyć do moździerza. Wsypać 1/2 łyżeczki soli i wszystko dokładnie utrzeć.
  4. Dodać oliwę razem z octem. Wymieszać z ziołami i czosnkiem, stopniowo dolewając oliwę. Sos rozcieńczyć niewielką ilością wody.
  5. Ser owczy pokroić w kawałki wielkości 2,5 cm i przełożyć do miski. Polać marynatą i wszystko ostrożnie wymieszać. Przykryć i marynować przez noc w lodówce.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

znawca17

Posty : 0

Przepisy: 52


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE