Dzisiaj jest: Środa, 17.04.2024 Imieniny: Roberta i Patrycego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Ser w cieście po asturyjsku


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

hiszpańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 175 sztuk sera pleśniowego cabrales
  • 3 łyżki  mąki
  • 700 sztuk mleka
  • 2 łyżki  masła
  • 1 sztuka jajko
  • 3 plastry  keksu
  • oliwa do smażenia

Sposób przyrządzania:

  1. Ser pleśniowy zmiksować z mąką i mlekiem. Masło stopić na patelni. Dodać masę serową i cały czas mieszając, dusić około 15 minut na wolnym ogniu. Całość przełożyć do miski i odstawić, aby ostygła.
  2. Jajko roztrzepać na talerzu, keks drobno pokruszyć. Z zimnej masy serowej łyżką formować małe kluski. Następnie obtoczyć najpierw w jajku, następnie w pokruszonym keksie.
  3. Rozgrzać oliwę na głębokiej patelni. Smażyć porcjami na złoty brąz. Wyjąć kluski z tłuszczu, osączyć i podawać na ciepło.
Smacznego !


Źródło przepisu: książka kucharska


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 52


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE