Dzisiaj jest: Czwartek, 24.10.2019 Imieniny: Rafała i Marcina



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5849

Ser w cieście po asturyjsku


15.07.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

hiszpańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 175 sztuk sera pleśniowego cabrales
  • 3 łyżki  mąki
  • 700 sztuk mleka
  • 2 łyżki  masła
  • 1 sztuka jajko
  • 3 plastry  keksu
  • oliwa do smażenia

Sposób przyrządzania:

  1. Ser pleśniowy zmiksować z mąką i mlekiem. Masło stopić na patelni. Dodać masę serową i cały czas mieszając, dusić około 15 minut na wolnym ogniu. Całość przełożyć do miski i odstawić, aby ostygła.
  2. Jajko roztrzepać na talerzu, keks drobno pokruszyć. Z zimnej masy serowej łyżką formować małe kluski. Następnie obtoczyć najpierw w jajku, następnie w pokruszonym keksie.
  3. Rozgrzać oliwę na głębokiej patelni. Smażyć porcjami na złoty brąz. Wyjąć kluski z tłuszczu, osączyć i podawać na ciepło.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

znawca17

Posty : 0

Przepisy: 52


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Insulinooporność. Dieta dla zdrowia Insulinooporność. Dieta dla zdrowia

Dorota Drozd

Wydawnictwo: RM


Insulinooporność to według definicji stan obniżonej wrażliwości tkanek na działanie insuliny. Choroba jest podstępna, ponieważ jej objawy przez długi czas pozostają utajone. Następstwem teg

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE