Dzisiaj jest: Piątek, 16.11.2018 Imieniny: Gertrudy i Edmunda



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5822

Ser w cieście po asturyjsku


15.07.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

hiszpańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 175 sztuk sera pleśniowego cabrales
  • 3 łyżki  mąki
  • 700 sztuk mleka
  • 2 łyżki  masła
  • 1 sztuka jajko
  • 3 plastry  keksu
  • oliwa do smażenia

Sposób przyrządzania:

  1. Ser pleśniowy zmiksować z mąką i mlekiem. Masło stopić na patelni. Dodać masę serową i cały czas mieszając, dusić około 15 minut na wolnym ogniu. Całość przełożyć do miski i odstawić, aby ostygła.
  2. Jajko roztrzepać na talerzu, keks drobno pokruszyć. Z zimnej masy serowej łyżką formować małe kluski. Następnie obtoczyć najpierw w jajku, następnie w pokruszonym keksie.
  3. Rozgrzać oliwę na głębokiej patelni. Smażyć porcjami na złoty brąz. Wyjąć kluski z tłuszczu, osączyć i podawać na ciepło.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

znawca17

Posty : 0

Przepisy: 52


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki tłuszcz używasz do smażenia?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dobry tłuszcz Dobry tłuszcz

Joseph Mercola

Wydawnictwo: Vivante


W swojej rewolucyjnej książce dr Joseph Mercola przedstawia skuteczną terapię opartą na diecie, która poprawia sprawność mózgu, podnosi odporność, zwiększa poziom energii, a nawet leczy rak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE