Dzisiaj jest: Czwartek, 28.03.2024 Imieniny: Anieli i Sykstusa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Ser z oliwkami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

śródziemnomorska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 200 sztuk twardego żółtego sera
  • 200 sztuk zielonych oliwek
  • 2 sztuki małe cebule
  • 8 ząbków  czosnku
  • 14 łyżek  oliwy
  • 1 pęczek  natki pietruszki

Sposób przyrządzania:

  1. Ser pokroić na kawałki wielkości kęsa. Z oliwek usunąć pestki i przekroić na pół. Czosnek i cebulę obrać, cebulę drobno posiekać.
  2. Wszystkie składniki przełożyć do naczynia, wycisnąć na wierzch czosnek. Dodać oliwę i wszystko wymieszać.
  3. Natkę pietruszki opłukać, otrząsnąć z wody, drobno posiekać i dodać do sera. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i przed podaniem marynować 2 godziny pod przykryciem. Podawać w temperaturze pokojowej.
Smacznego !


Źródło przepisu: książka kucharska


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 52


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE