Dzisiaj jest: Poniedziałek, 21.05.2018 Imieniny: Wiktora i Tymoteusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5797

Ser z oliwkami


26.07.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

śródziemnomorska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 200 sztuk twardego żółtego sera
  • 200 sztuk zielonych oliwek
  • 2 sztuki małe cebule
  • 8 ząbków  czosnku
  • 14 łyżek  oliwy
  • 1 pęczek  natki pietruszki

Sposób przyrządzania:

  1. Ser pokroić na kawałki wielkości kęsa. Z oliwek usunąć pestki i przekroić na pół. Czosnek i cebulę obrać, cebulę drobno posiekać.
  2. Wszystkie składniki przełożyć do naczynia, wycisnąć na wierzch czosnek. Dodać oliwę i wszystko wymieszać.
  3. Natkę pietruszki opłukać, otrząsnąć z wody, drobno posiekać i dodać do sera. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i przed podaniem marynować 2 godziny pod przykryciem. Podawać w temperaturze pokojowej.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

znawca17

Posty : 0

Przepisy: 52


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE