Dzisiaj jest: Piątek, 22.09.2017 Imieniny: Tomasza i Maurycego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5776

Śledzie marynowane w czerwonym winie


25.04.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 8 sztuk sprawionych filetów z matiasów (po 100 g)
  • 8 sztuk korniszonów (ze słoiczka)
  • 2 sztuki małe czerwone cebule
  • 1 łyżeczka  nasion gorczycy
  • 1 łyżeczka  ziaren pieprzu czerwonego
  • 4 sztuki ziarna ziela angielskiego
  • sól
  • 1 sztuka liść laurowy
  • 1 łyżka  miodu
  • 150 ml  wytrawnego czerwonego wina
  • 100 ml  czerwonego octu winnego
  • wykałaczki do spinania

Sposób przyrządzania:

  1. Matiasy i korniszony przekroić wzdłuż na pół. W każdą połówkę matiasa zawinąć połówkę korniszona i spiąć śledzie wykałaczką. Roladki ułożyć jedna obok drugiej w szerokim naczyniu.
  2. Cebule obrać, pokroić na cienkie talarki i równomiernie rozłożyć na śledziach.
  3. Do garnka wsypać gorczycę, pieprz oraz ziele angielskie, dodać trochę soli, liść laurowy i miód. Wlać wino oraz ocet. Całość doprowadzić do wrzenia i gotować na małym ogniu ok. 20 minut.
  4. Zalewę studzić ok. 10 minut i zalać nią roladki. Naczynie nakryć pokrywką albo folią aluminiową i wstawić na 12 godzin do lodówki.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Tabularaza

Posty : 11

Przepisy: 35


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE