Dzisiaj jest: Wtorek, 17.10.2017 Imieniny: Wiktora i Małgorzaty



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5780

Śledzie z fasolą w sosie sojowym


23.12.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 6 sztuk płatów śledzia marynowanego
  • 1 sztuka cebula
  • 4 łyżki  białej fasoli
  • 2 łyżki  sosu sojowego
  • 1 sztuka płaska łyżeczka imbiru
  • 1 łyżeczka  cukru
  • 1 łyżka  oleju
  • kilka kawałków czerwonej papryki
  • natka pietruszki

Sposób przyrządzania:

  1. Płaty śledzia zroluj i zepnij wykałaczką. Następnie ułóż je na talerzu.
  2. Cebulę obierz, drobno posiekaj i podsmaż na łyżce rozgrzanego oleju. Dodaj fasolę, imbir, sos sojowy oraz cukier. Wymieszaj i smaż do czasu, aż wyparuje nadmiar płynu.
  3. Ułóż fasolę dookoła płatów śledziowych. Całość udekoruj papryką i natką pietruszki.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE