Dzisiaj jest: Piątek, 06.12.2019 Imieniny: Mikołaja i Emiliana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Śledziowe zawijasy z orzechami


27.12.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 6 - 8 osób


Składniki

  • 8 sztuk niewielkich filetów śledziowych
  • 6 łyżek  musztardy miodowej
  • 1 łyżeczka  koncentratu pomidorowego
  • 1/2 łyżeczki  cukru
  • sól
  • pieprz
  • 24 sztuki połówki orzechów włoskich
  • oliwa
  • 8 sztuk tostów żytnich
  • kilka posiekanych orzechów włoskich
  • kilka cząstek cytryny
  • kilka gałązek koperku

Sposób przyrządzania:

  1. Śledzie wymocz w zimnej wodzie, kilkakrotnie zmieniając wodę.
  2. Musztardę miodową wymieszaj z koncentratem pomidorowym. Dodaj 1/2 łyżeczki cukru, sól i pieprz do smaku. Tak przygotowaną marynatą natrzyj śledzie.
  3. Na każdym płacie połóż po 2-3 połówki orzechów włoskich. Następnie śledzie zwiń w ruloniki i zepnij wykałaczkami. Układaj je ciasno w szklanym naczyniu. Zalej oliwą, przykryj i wstaw na noc do lodówki.
  4. Następnego dnia z tostów żytnich wytnij szklanką krążki. Skrop je oliwą i zrumień z obu stron w rozgrzanym piekarniku.
  5. Ruloniki wyjmij z oliwy i dobrze odsącz. Na każdej grzance połóż śledziowy rulonik. Wierzch posyp posiekanymi orzechami włoskimi.
  6. Przed podaniem udekoruj cząstkami cytryny i gałązkami koperku.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE