Dzisiaj jest: Czwartek, 17.08.2017 Imieniny: Jacka i Mirona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5775

Śliwki w boczku


15.03.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

francuska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 300 g  przerośniętego wędzonego boczku, pokrojonego na cienkie plasterki
  • 300 g  miękkich suszonych śliwek kalifornijskich bez pestek
  • pieprz czarny
  • wykałaczki do spięcia

Sposób przyrządzania:

  1. Ostrym nożem odkroić skórkę od boczku. Plasterki przekroić na 2 lub 3 części. W każdy kawałek boczku zawinąć suszoną śliwkę. Całość spiąć wykałaczką.
  2. Roladki obsmażyć dookoła bez dodatku tłuszczu na dużej teflonowej patelni albo wstawić na 5-8 minut do nagrzanego w temperaturze 180 stopni piekarnika. Po wyjęciu do smaku posypać pieprzem. Podawać na gorąco.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Tabularaza

Posty : 11

Przepisy: 35


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakim zimnym napojem najlepiej gasisz pragnienie w czasie letnich upałów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE