Dzisiaj jest: Niedziela, 20.10.2019 Imieniny: Ireny i Kleopatry



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5849

Smażona fasolka z parmezanem


08.07.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1/2 kg  strąków zielonej fasoli
  • 10 ml  oliwy z oliwek
  • 1 szczypta  granulowanego czosnku
  • pieprz. sól i ostra papryka
  • 50 g  parmezanu

Sposób przyrządzania:

  1. Rozgrzej piekarnik do 170 stopni
  2. Blachę do pieczenia wyłóż folią alumniową. Uóż na niej fasolkę i skrop oliwą. Dopraw o smaku solą, pieprzem, oraz papryką
  3. Piecz 10 minut, po czym wyjmij blachę, potrząśnij nią delikatnie tak, aby strąki się nieco przemieszały i wstaw na kolejne pięć minut
  4. Gotową fasolkę posyp tartym parmezanem. Tak przygotowaną jarzynkę może podawać z ziemniakami, bądź ryżem, świetnie też komponuje się z pieczonymi mięsami
Smacznego !



Przepis dodany przez:

karafka

Posty : 0

Przepisy: 6


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Który z zagranicznych tzw. superfoods uważasz za najlepszy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Insulinooporność. Dieta dla zdrowia Insulinooporność. Dieta dla zdrowia

Dorota Drozd

Wydawnictwo: RM


Insulinooporność to według definicji stan obniżonej wrażliwości tkanek na działanie insuliny. Choroba jest podstępna, ponieważ jej objawy przez długi czas pozostają utajone. Następstwem teg

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE