Dzisiaj jest: Sobota, 20.04.2024 Imieniny: Czesława i Agnieszki



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Szaszłyczki z żabnicy po mauretańsku


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

francuska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 500 sztuk żabnicy
  • sól morska
  • 1 sztuka czerwona papryka
  • 8 sztuk obranych krewetek gamba
  • trochę oliwy
  • pieprz
  • ostra papryka w proszku

Sposób przyrządzania:

  1. Rybę pokroić w kawałki wielkości 4 cm. Natrzeć solą i odstawić na około 15 minut. Paprykę oczyścić, umyć i przepołowić. Usunąć nasadę ogonka oraz pestki i pokroić na 12 pasków.
  2. Kawałki ryby, krewetki i paprykę nadziać na szpadki. Posmarować oliwą i posypać pieprzem.
  3. Szaszłyki piec 2 minuty pod gorącym grillem, odwrócić, ponownie posmarować odrobiną oliwy, posypać ostrą papryką i grillować jeszcze 2 minuty.
Smacznego !


Źródło przepisu: książka kucharska


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 48


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE