Dzisiaj jest: Środa, 13.11.2019 Imieniny: Stanisława i Mikołaja



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5849

Szaszłyczki z żabnicy po mauretańsku


22.07.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

francuska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 500 sztuk żabnicy
  • sól morska
  • 1 sztuka czerwona papryka
  • 8 sztuk obranych krewetek gamba
  • trochę oliwy
  • pieprz
  • ostra papryka w proszku

Sposób przyrządzania:

  1. Rybę pokroić w kawałki wielkości 4 cm. Natrzeć solą i odstawić na około 15 minut. Paprykę oczyścić, umyć i przepołowić. Usunąć nasadę ogonka oraz pestki i pokroić na 12 pasków.
  2. Kawałki ryby, krewetki i paprykę nadziać na szpadki. Posmarować oliwą i posypać pieprzem.
  3. Szaszłyki piec 2 minuty pod gorącym grillem, odwrócić, ponownie posmarować odrobiną oliwy, posypać ostrą papryką i grillować jeszcze 2 minuty.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

caaarlaaa

Posty : 0

Przepisy: 48


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE